Vibrator ali dildo?

27. 07. 2019

Sta dildo in vibrator le sopomenki ali gre za dve različni zadevi? Večina vas bo menila, da je to eno in isto. Pa je res?

Dildo ni vibrator

Dildo in vibrator se vsekakor razlikujeta. Glavna razlika med njima je, da vibrator, kot že samo ime pove, vibrira, dildo pa ne. Vibrator se uporablja večinoma za stimulacijo klitorisa, dildo pa zadovolji željo po penetraciji. Gre seveda za odločitev posameznika, kaj preferira in tako je vrsta igračke, ki jo boste izbrali odvisna od tega, kako jo želite uporabljati. Večina žensk orgazem najlažje doseže s stimulacijo klitorisa in za te bo vibrator idealen. Ženske željne penetracije in stimulacije hkrati, pa se bodo poslužile vibratorja in dilda. Eden takšnih najpopularnejših je vibrator zajček, ki je namenjen simultani penetraciji in stimulaciji klitorisa. Vključuje lahko tudi kroglice, ki se med penetracijo obračajo in s tem povzročajo dodatno stimulacijo.

Od posameznika je odvisno, kaj mu bo najbolj odgovarjalo. Da pa dobi odgovor, bo potrebno malo eksperimentirati. Naš nasvet za uporabo vibratorja je počasen začetek. Začnete lahko po telesu, notranjih delih stegna in raziskujete še neodkrite erogene cone. Če vam je direktna stimulacija na začetku premočno, lahko poskusite s stimulacijo preko spodnjic. Preizkušajte različne jakosti in načine vibriranja vašega vibratorja. Podobno velja za uporabo dilda. Začnite nežno, saj se večina živčnih končičev nahaja v prvih 5-8 cm notranjosti vagine. Ko boste igračko že pobliže spoznali, lahko k uporabi povabite tudi svojega partnerja in mu pokažete kaj in kako vam ugaja. Spolne igračke vam lahko pomagajo se naučiti doživeti orgazem in tudi kako ga lažje doživeti, pa naj gre za samozadovoljevanje ali seks v dvoje. No, tudi v troje ga lahko uporabite, v kolikor so vam take zadeve interesantne. Raziskave namreč potrjujejo, da pari ki uporabljajo spolne igračke bolj uživajo v seksu in so aktivnejši. Potemtakem bi lahko celo rekli, da uporaba spolnih igračk vodi k bolj srečni in zdravi osebnosti.

Članki iz iste kategorije