Lokalna domena za poslovanje v Sloveniji

21. 11. 2019

Ko govorimo o domenah, večina izmed nas pomisli na legendarno .COM končnico. Uporabljajo jo spletne strani že od samega začetka razvoja interneta. Vendar, ko pomislimo o najboljši končnici, ki jo bomo uporabili za naše podjetje, morda to ni najboljša izbira. Za lokalno poslovanje v Sloveniji ima domena . SI veliko prednosti, saj je namenjena izključno za uporabo v omenjeni državi. Tako bo naša spletna stran hitreje prepoznana ter bila deležna večjega zaupanja od potencialnih strank.

Ciljna publika je odločilnega pomena za izbiro .SI domene

Dejansko je domena .SI najboljša, če bomo primarno poslovali v Sloveniji. Tako bomo pridobili največ strank in bili bolj prepoznavni na lokalnem tržišču. Velikokrat se tudi zgodi, da so .COM in druge domene že zasedene, kar pomeni, da si težje izberemo želeno ime spletne strani.

Domena .si

Prednosti .SI končnice so tako:

  • Večja prepoznavnost na Slovenskem tržišču
  • Višja uvrščenost naših produktov in storitev v spletnih brskalnikih
  • Večja izbira različnih imen naše spletne strani
  • Poslovanje v tujih državah

Dandanes je izredno dobra poteza, če pričnemo prodajati naše produkte in storitve v tuji države. Res pa je, da takrat domena .SI ne bo dobra izbira, saj je velika verjetnost, da je tuje stranke ne bodo uporabljale. To lahko rešimo tako, da preprosto kupimo .COM ali drugo končnico, ki je svetovno priznana. To pa na žalost ni vedno najboljša izbira, saj je konkurenca zelo velika in tako potencialne stranke lahko spregledajo našo ponudbo izdelkov, storitev ipd.

Najbolje je, da si omislimo lokalne spletne strani za države v katere se širimo. Res je, da je s tem malce več dela, vendar so rezultati očitni. Tako, kot je .SI idealna za Slovenijo, lahko uporabimo .HR, .GR ipd., ko se širimo v sosednje države. Lokalizirane spletne strani našega podjetja imajo veliko večjo moč, če jih prikrojimo vsaki državi posebej.

Linki so izredno pomembni

Ena izmed velikih prednosti domene .SI je ta, da gradi linke in da je registracija domene izredno preprosta. S tem so mišljeni linki oziroma povezave velikih spletnih iskalnikov. Tudi sosednja podjetja lahko ustvarijo povezave na našo spletno stran, če se z njimi poslovno povežemo. Tako hitro pridobimo nove stranke ter zaupanje ljudi, kot urejeno in profesionalno podjetje.

YouTube video

Enako pomembno, kot sama domena, pa je tudi gostovanje. Na spletni strani www.domovanje.com lahko izbiramo med mnogimi strežniki za gostovanje, kot različnimi domenami za naše podjetje.

Članki iz iste kategorije