Batni ali vijačni kompresor?

17. 08. 2019

Batni kompresorji so največkrat uporabljeni v domačih delavnicah in garažah, saj so ravno dovolj zmogljivi za primeren denar. Uporabljani so kot centralne enote in so tako edini porabnik energije, ki jo povrhu vsega še optimizirajo. Posledično se tudi orodja, s katerimi delamo manj kvarijo in so lažja, saj imajo manj delov motorja. Podjetje Atlas Copco strmi k vedno novim in najprednejšim tehnologijam in tako danes ponuja batne kompresorje, ki so zanesljivi in imajo majhne stroške obratovanja. Obljubljajo 100% delovni ciker in 20.000 delovnih ur. Ponujajo vam oljne ali brezoljne batne kompresorje. Slednji proizvajajo čist kompresiran zrak in s tem nov standard, katerega pionir je bil prav Atlas Copco.

Vijačni kompresorji so največkrat uporabljeni v industriji, saj so zanesljivi, kvalitetni in primerni za dolgotrajno delovanje. Delujejo na principu dveh, med seboj rahlo zamaknjenih, vrtečih se polžev. Glavna sestavna dela sta ženski in moški rotor, ki se vrtita v nasprotnih smereh. Tako z zmanjševanjem volumna znotraj ohišja dobimo kompresiran zrak. Atlas Copco je postavil nov mejnik v brezoljni kompresorski tehniki, s proizvodnjo brezoljnih vijačnih kompresorjev, ki zagotavljajo popolnoma čist zrak, izdeluje pa seveda tudi oljne vijačne kompresorje.

Zakaj kupiti kompresor pri Pentivu?

Atlas Copco je vodilno podjetje na področju kompresijske tehnike, njihova ponudba je zelo široka in bogata. In ker se pri izbiri pravega kompresorja za svoje potrebe kaj hitro izgubimo v poplavi podatkov in specifikacij, je tukaj podjetje Pentiv, ki je njihov uradni distributer. Strokovno podkovani sodelavci vam bodo z veseljem svetovali in pomagali pri nakupu kompresorja po vaši meri. Vedeti morate le, kaj boste s kompresorjem počeli, kakšne so vaše potrebe, vse ostalo prepustite strokovnjakom. In da ne pozabimo! Če kupite kompresor pri Pentivu, vam ga bodo tudi brezplačno dostavili in inštalirali. Kaj še čakate? Obiščite jih v živo ali zavijte na njihovo spletno stran tukaj in se prepričajte o njihovih kakovostih ter dolgoletnih izkušnjah.

Članki iz iste kategorije