Novice

Finsko podjetje Lindstrom

Poznate Finsko podjetje Lindstrom? Ja itak? Ali še ne? No, če še ne veste, vam bom sedaj na kratko predstavila kdo so, s čim se ukvarjajo in tako naprej. So eni izmed vodilnih podjetij na področju tekstilnih storitev in imajo več kot 170 let izkušenj v tej panogi. Ponujajo vam rešitve kot so čistoča in notranje oblikovanje objektov, delovnih oblačil ter zaščite.

Rezultat iskanja slik za entrepreneurs at the table

So prav tako hitrorastoče mednarodno podjetje in imajo cilje kot sta geografska širitev in dolgoročno povečanje njihovega tržnega deleža. Kot je prav tako pomembno za vsako podjetje, da si določi vsake toliko čase nove cilje si jih

28. 07. 2018

Beležnica (The Notebook)

Beležnica velja za enega najlepših romantičnih filmov vseh časov.

Film je posnet po istoimenskem najbolje prodajanem romanu iz leta 1996, ki ga je napisal Nicolas Sparks.
Glavni zvezdi filma sta Ryan Gosling (Noah), ki igra revnega poddeželskega fanta in Rachel McAdams (Allie), ki igra premožno mlado žensko. Par se kljub premoženskih razlikam noro zaljubi, ampak prav zaradi njunih razlik in socialnega statusa, se njuni poti kmalu razideta.

Zgodba se začne odvijati v domu za upokojence, kamor sta se Noah in Allie preselila po 50 letih zakona. Allie ima Alzheimerjevo bolezen in Noah ji vsak dan bere iz beležnice njuno življenjsko …

05. 01. 2016

Knjige moje mladosti

Najraje prebiram romane, ljubezenske zgodbe in kriminalke. Kot otrok sem se branila knjig, ki sem jih morala brati, prava muka mi jih je bila vzeti v roke. Nikoli nisem imela rada domačega branja in bralnih značk, čeprav neznansko rada berem. Ko zdaj pomislim nazaj, je to dejansko prav zanimivo, kajti zbirko 5 prijateljev in Baletni copatki, sem vsako prebrala najmanj 5 krat. Tako to je v življenju, kar želimo početi, nikoli ni težko, kar pa moramo, pa je vsakič težje.
Po mojem mnenju bi morala biti vsaka druga knjiga, ki jo otrok mora prebrati v šoli izbirna, pa bi bila …

20. 12. 2015

Something Evil

Ta film (grozljivka) izhaja iz leta 1972. Režiral pa ga je Steven Spielberg. Grozljivka je zelo stara, ampak je ena izmed boljših. Something evil je eden izmed redkih Stevenovih filmov, ki nikoli niso izšli na dvd-ju ali na kakršnemkoli drugem mediju.

Najprej so živeli brezskrbno življenje v New Yorku. Mlad par (Paul in Marjorie Worden) z dvema otrokoma se preseli na kmetijo v Pennsylvaniji. Žena ostane doma in se še naprej ukvarja s slikanjem, medtem ko se mož še vedno vozi v mesto, ker dela v oglaševanju. Ampak ne vedo, da je tam že nekdo doma, hudič, ki komaj čaka, …

11. 12. 2015

Pokrajina, ki vedno znova navduši: Kras

Kras je pokrajina, ki me s svojimi dih jemajočimi kraškimi pojavi na eni strani ter gozdnatimi hribovji in planotami na drugi strani, kamnitimi hiškami, kulinariko za prste polizati in vinom, ki vse prehitro steče po grlu, zmerom navduši. Prav zaradi tega se tjakaj vračam vedno znova.

Tokrat sem se (na vikend oddih) na Kras, ki predstavlja idealno destinacijo – v kolikor si želite aktivnosti in sprostitve na prostem – podala s peščico prijateljic. Za mnoge od njih je to bil prvi izlet v ta konec Slovenije. Kras, ki se je v tem času že odel v čudovite jesenske barve, je …

14. 11. 2015

Orodna gimnastika

Orodna gimnastika je bolj znana pod izrazom športna gimnastika, orodna pa zato, ker tekmovalci in tekmovalke tekmujejo na različnih orodjih. Pri orodni gimnastiki gre predvsem za akrobatke prvine, ki pa so zelo tesno povezane tudi z ritmičnimi sposobnostmi (torej gibčnostjo) telovadk in telovadcev.

Športna gimnastika je tako moški, kot ženski šport. Moški tekmujejo na šestih orodjih: na parterju, konju z ročajim krogih, preskoku, bradli in drogu. Ženske tekmujejo na štirih orodjih: na preskoku (koza), na dvovišinski bradlji, na gredi in na parterju. Na vseh orodjih telovadcih izvajajo različne telovadne elemente, njihova telesa pa se v različnih položajih gibajo zelo raznoliko.…

08. 09. 2015

Laibach – legende slovenske glasbe

Letos mineva 35 let, odkar je na zidovih rudarskega mesta Trbovlje s plakatom s črnim križem, nase opozorila (takrat še) anonimna glasbena in umetniška skupina z zgodovinsko spornim imenom – Laibach. Plakat je predstavljal prvo javno dejanje kolektiva Laibach, in je napovedoval njihov koncert ter razstavo.

Od tega njihovega prvega dejanja dalje, je skupina Laibach povzročala večji nemir znotraj slovenske (pa tudi jugoslovanske) družbe. Njihova spornost pa ni izhajala zgolj iz dejstva, da je bila njihova umetnost polarizirana, ampak tudi iz njihovega načina predajanja svojih politično propagandnih sporočil občinstvu – s provokativno uporabo simbolov in estetike totalitarističnih ideologij.

Poslanstvo skupine …

07. 09. 2015

Najboljši plesni filmi

Filmi, ki poleg odlične glasbe in plesnih gibov, ponujajo še dobro igralsko zasedbo in spremljajočo zgodbo, so lahko zelo zabavna popestritev dolgočasnih večerov. Filme si lahko ogledate sami, v dvoje ali v večji družbi, ob njih pa se boste predvsem zabavali.

Cukrček (Honey)
Jessica Alba igra natakarico in plesno učiteljico, katere želja je učiti otroke poučevati hip-hop prav tako pa postati prepoznavna. To ji tudi uspe, ampak na svoji poti mora premagati številne prepreke glasbene in plesne industrije, prav tako pa se sooča tudi s finančnimi težavami, ki ji otežujejo pot do cilja.

Flashdance
Jeniffer Beals čez dan dela v …

02. 09. 2015

Knjige za krajšanje časa

Branje kakšne zanimive knjige je vedno primerno opravilo za krajšanje časa med kakšnim opravilom ali pa na dopustu. Za branje neke zelo zanimive knjige si je vedno potrebno vzeti dovolj časa. Če pa je knjiga zanimiva, pa za njo ne boste potrebovali toliko časa kot ste mislili na začetku. Sedaj pa si poglejmo nekaj zelo zanimivih predlogov za branje nedvse zanimiv knjig vseh zvrsti.

1. Miha Mazzini – Izbrisana
Knjiga Izbrisana je roman, ki opisuje dogajanje pretekle slovenske zgodovine. V knjigi je pogled skozi žensko perspektivo, ki za tega pisatelja ni tako značilna. Zgodba govori o Zali Jovanovič, ki ugotovi, …

01. 09. 2015