Najboljši plesni filmi

02. 09. 2015

Filmi, ki poleg odlične glasbe in plesnih gibov, ponujajo še dobro igralsko zasedbo in spremljajočo zgodbo, so lahko zelo zabavna popestritev dolgočasnih večerov. Filme si lahko ogledate sami, v dvoje ali v večji družbi, ob njih pa se boste predvsem zabavali.

Cukrček (Honey)
Jessica Alba igra natakarico in plesno učiteljico, katere želja je učiti otroke poučevati hip-hop prav tako pa postati prepoznavna. To ji tudi uspe, ampak na svoji poti mora premagati številne prepreke glasbene in plesne industrije, prav tako pa se sooča tudi s finančnimi težavami, ki ji otežujejo pot do cilja.

Flashdance
Jeniffer Beals čez dan dela v tovarni, ponoči pa si denar služi kot plesalka v nočnem lokalu. Njena velika želja je prestati avdicijo na baletni šoli in postati prava profesionalna plesalka.

Prihrani zadnji ples (Save the last dance)
Sara je balerina z velikimi upi, Derek pa pleše hip-hop. Ko združita moči in povežeta svoje plesne korake, postane uspeh za njiju neizbežen. Saro opazi tudi prestižna akademija Julliard za ples in dramo.

Footloose
V filmu igra Kevin Bacon mestnega fanta, ki se je zaradi težav prisiljen preseliti na poddeželje. Čeprav bi ga naj tamkajšnje življenje sprememilo, ga ljubezen do plesa kaj hitro spet spravi v težave.

Odpleši svoje sanje (Step up)
Jenna Dewan in Channing Tantum sta se spoznala pri snemanju tega filma in se kasneje v življenju tudi poročila. Film je plesna ljubezenska zgodba, kjer problematični Tyler dobi možnost da pokaže svoje plesne korake in zapleše s čudovito Noro, obenem pa si pridobi štipendijo na prestižni plesni šoli, katere notranjost je s prijatelji uničil.

Odrski spopad (Center Stage)
Film je vsekakor navdih za vsakega baletnega navdušenca. Poln je odličnih koreografij in plesnih gibov, predvsem pa prikaže realen krut svet plesa, trud in konkurenco, ki ga spremlja.

Umazani ples (Dirty dancing)
Večna plesna klasika v kateri slavita Patrick Swayze in Jennifer Grey.
Film govori o ljubezni med mlado obetajočo plesalko Baby in njenim plesnim učiteljem Johnny-jem,glavna pesem The time of my life, pa je celo prejela Oskarja za najboljšo pesem.

Črni labod (The black Swan)
Natalie Portman zaradi vloge v baletu Labodje jezero kot črni labod izgubi razum in se tudi v resničnem življenju obnaša kot črni labod. Igralka je za film izgubila kar 20 kilogramov, čeprav je večino baletnih prizorov odigrala njena dvojnica.

Članki iz iste kategorije