Beležnica (The Notebook)

05. 01. 2016

Beležnica velja za enega najlepših romantičnih filmov vseh časov.

Film je posnet po istoimenskem najbolje prodajanem romanu iz leta 1996, ki ga je napisal Nicolas Sparks.
Glavni zvezdi filma sta Ryan Gosling (Noah), ki igra revnega poddeželskega fanta in Rachel McAdams (Allie), ki igra premožno mlado žensko. Par se kljub premoženskih razlikam noro zaljubi, ampak prav zaradi njunih razlik in socialnega statusa, se njuni poti kmalu razideta.

Zgodba se začne odvijati v domu za upokojence, kamor sta se Noah in Allie preselila po 50 letih zakona. Allie ima Alzheimerjevo bolezen in Noah ji vsak dan bere iz beležnice njuno življenjsko zgodbo. Čeprav ga ona več ne prepozna, se skozi zgodbo vanj vsak dan znova zaljubi. Po pripovedovanju izvemo tudi kako sta se spet našla in kaj ju je spet združilo. Koliko hudega sta morala prestati preden sta se spet našla in kakšne prepreke jima je postavilo življenje, ter kako sta jih prebrodila.

Konec filma je tako tragičen kot tudi srečen. Allie in Noah zaspita objeta, po tem ko sta si izpovedala večno ljubezen, zjutraj pa sestre v domu ugotovijo, da sta skupaj zaspala za vedno.

Film je prejel številne nominacije in nagrade, med njimi tudi filmsko MTV- nagrado – zlato pokovko za najboljši poljub in kar 8 Teen choice nagrad.

Odlična izbira filma za romantični večer v dvoje.

Povezava do IMDB

Članki iz iste kategorije