Hoodies so oznaka za tople, praktične in udobne puloverje s kapuco

28. 06. 2021

Hoodies oziroma puloverji s kapuco so se prvič pojavili v New Yorku v tridesetih letih prejšnjega stoletja. Prvotno so z njimi želeli opremiti predvsem delavce v hladilnicah, saj so bili takšni puloverji dovolj topli, obenem pa še udobni in praktični za nošenje. Kaj kmalu pa so jih zaradi tovrstnih prednosti pričeli nositi tudi športniki, glasbene zvezde pa tudi povsem navadni ljudje.

Dandanes so hoodies še vedno veljajo za moden, zlasti pa izjemno funkcionalen kos oblačila. Veljajo za eneega od najbolj zaželenih priložnostnih oblačil in so odlična izbira za mlade v uličnih športih. Ne nazadnje pa se na takšnem oblačilu lahko naredi tudi potisk po lastni izbiri, zato so puloverji s kapuco zelo dobrodošli tudi kot promocijski material.

5 razlogov, zakaj so hoodiji odlična izbira za nošenje

Puloverji s kapuco simbolizirajo mladost

Zagotovo imate v svoji garedrobni omari kakšen pulover s kapuco, ki ste ga z veseljem oblekli še v času, ko ste hodili v šolo. Če vam velikost še vedno ustreza, ga še vedno nosite in v njem se počutite tako kot pred leti, ko ste bili še veliko mlajši. Odlična lastnost hoodija je tudi ta, da se dovolj dobro poda skorajda k vsakemu oblačilu.

Puloverji s kapuco z napisom

Dvobarven pulover s kapuco,

Hoodies so odlični za tek in vadbo

Še posebej to velja za predstavnice nežnejšega spola, ki rade tečejo ali pa se ukvarjajo z jogo. Vsekakor je pulover s kapuco za vadbo namenjen tudi moškim. V njih se bolj potite, potenje pa v resnici pomeni raztrupljanje telesa, slednje pa zagotovo pomeni dovolj učinkovit trening oziroma vadbo.

YouTube video

Ni posebnih pravil za nošenje hoodijev

Medtem ko za nekatera oblačila za nošenje obstaja cel kup nekih pravil, tega pri nošenju puloverja s kapuco ni. Preprosto si ga oblečete in že ste pripravljeni na odhod.

Hoodi vam omogoča občutek pripadnosti

Če je na vašem hoodiju in majici z napisi napisano ime organizacije, univerze ali podjetja, v katerem ste zaposleni, vam to zagotovo daje občutek pripadnosti. To pa ne nazadnje odraža tudi vašo osebnost in prepričanje.

Pulover s kapuco je lahko namenjen tudi za spanje

Odlična novica je tudi ta, da so hoodies namenjeni tudi za spanje, saj so izjemno udobni in prijetni na dotik. Še zlasti takšni, ki so narejeni iz mešanice bombaža in poliestra.

Želite imeti lasten in unikaten pulover s kapuco?

Če si želite imeti lasten in povsem unikaten hoodie, si ga lahko s pomočjo spletne aplikacije naredite tudi sami. Obiščite primernega spletnega ponudnika, kjer so vam na voljo še prazni, nepotiskani puloverji s kapuco. Izberite ustrezen tip in velikost ter pričnite s kreiranjem svojega lastnega izdelka.

Članki iz iste kategorije