Parking senzorji za natančnejšo vzratno ter bočno parkiranje

16. 07. 2021

Parkirni oziroma parking senzorji zagotavljajo še bolj natančno vzratno in bočno parkiranje. V nepreglednih situacijah pa opozarjajo na različne ovire in na takšen način učinkovito preprečujejo morebitna trčenja oziroma poškodbe vozil.

Senzorji za parkiranje z oddajo zvočnih signalov opozarjajo voznike na oddaljenost vozila od ovire. Vklapljajo se avtomatsko, ko se prestavi v vzratno povezavo. Oddaljenost od ovire pa voznik lahko spremlja tudi vizualno, če se parking senzorji dopolnijo še z LED zaslonom. Pri nekaterih modelih vozil določenih proizvajalcev avtomobilov pa se oddaljenost vozila lahko prikaže tudi na zaslonu avtoradia.

Kakovost parking senzorjev

Kakovost parkirnih senzorjev je zelo pomemben dejavnik. Razlike med različnimi senzorji za parkiranje se kažejo zlasti v zanesljivosti pa tudi v izgledu vozila po vgradnji. Za bolj kakovostne senzorje je značilno, da so precej manj opazni, da so zanesljivejši, dobro odporni na vlago, tresljaje in udarce in imajo lastno diagnostiko okvare.

Parkirni senzorji

Parking senzorji se lahko vgrajujejo v katero koli vrsto vozila

Kakovostno zasnovani parking senzorji so torej manjši. Lahko se jih vgradi v globino odbijača, posledično nimajo izbokline. Ker so bolj zanesljivi, voznikom omogočajo bolj optimalne nastavitve. Odpornost na vlago zagotavlja brezhibno delovanje v dežju. Na sploh pa dolgoletne izkušnje dokazujejo, da so uporabniki senzorjev višje kakovostni veliko bolj zadovoljni. Takšni senzorji pa se lahko vgrajujejo v katero koli vrsto vozila – v avtomobil, avtodom, kombi.

Okvirne cene parkirnih senzorjev in predviden čas montaže

Sprednji ali zadnji senzorji z montažo vas stanejo okoli 180 evrov, zadnji in sprednji senzorji z montažo pa okoli 360 evrov. Zadnji senzorju s priklopom na avtoradio stanejo okoli 210 evrov. Če senzorje nameravate barvati v barvo vozila, boste za takšno storitev doplačali nekje do 30 evrov. Pri senzorjih z dodanim LED zaslonom pa boste morali doplačati nekje do 20 evrov.

YouTube video

Montaža oziroma vgradnja parking senzorjev v povprečju traja nekje do 4 ure. Če pa se boste odločili za vgradnjo dvojnih, torej zadnjih in sprednjih senzorjev, pa vgradnja traja nekje do 8 ur. Ker vgradnja ni tako preprosta, jo je treba zaupati profesionalnim monterjem. Takšno delo namreč zahteva veliko strokovnega znanja pa tudi preciznosti. Ponudbe za odlične monterje parkirnih senzorjev so vam na voljo tudi na spletu.

Članki iz iste kategorije