Lesene ali plastične igrače?

13. 04. 2016

Otroška spletna trgovina Gugalnica.si ima v svoji ponudbi raznovrstno ponudbo lesenih igrač, igralnih podlog in ostalih pripomočkov za razvoj najmlajših. V članku, ki so ga pripravili si lahko preberete nekaj prednosti igrač iz lesa in zakaj morate razmisliti o samem nakupu.

Igrače iz lesa in drugih naravnih materialov so pravi trend. Se spomnite, da ste kot mlajši imeli leseni vlakec, lesene kocke ali druge igrače, ki so bile izdelane pretežno iz lesa? Večina teh igrač verjetno še vedno leži na podstrešju ali kje drugje, saj so praktično neuničljive. Prav zaradi tega postajajo pravi hit med mlajšimi mamicami, ki za svoje malčke želijo trajne, barvite in ekološke igrače.

Zakaj se odločiti za nakup lesenih igrač?

Spodbujajo domišljijo
Moderne elektronske igrače so narejene, da zabavajo in preusmerijo pozornost otroka. So glasne in moteče ob preveliki uporabi. Na drugi strani so lesene igrače narejene tako, da spodbujajo kreativnost in domišljijo v otrocih, saj so enostavne in spodbujajoče, tako da otroci sami ustvarjajo in usmerjajo razvoj igre. Poleg vseh naštetih prednosti, se otroci naučijo finih motoričnih sposobnosti, ki so še kako pomembne v razvoju otroka.

Naravne in neškodljive
Lesene igrače so varne, saj ne vsebujejo nevarnih kemičnih snovi, ki so navadno prisotne v vseh plastičnih in drugih modernih igračah. Mlajši otroci so še posebno občutljivi na kemične snovi, predvsem ker radi grizljajo in vnašajo v usta igrače, ki so jim blizu. Vse igrače iz lesa niso brez kemičnih snovi, saj so nekatere narejene iz lepljenega lesa, zato bodite pri nakupu pozorni na vse oznake, ki kažejo na sestavo, saj boste le tako prepričani o varnosti igrače za zdravje otroka.

Trajna uporaba
Plastične igrače se hitro uničijo ali je njihov rok uporabe kratek. Igrače iz lesa pa so narejene tako, da prenesejo leta uporabe in še vedno izgledajo kot nove. Z nakupom lesenih igrač, boste otroku omogočili, da se bo lahko shranil svoje najljubše in jih kasneje dal v uporabo tudi svojim otrokom.

Članki iz iste kategorije