Ko stene novo preobleko dobijo

09. 12. 2015

Ste se naveličali dosedanjega izgleda sten v vašem domu? So vaše stene polne pack, ki so jih povzročile majhne otroške roke? Imate dovolj lukenj v stenah, zaradi katerih le-ta še najbolj spominja na švicarski sir? Ste se odločili, da boste stvari vzeli v svoje roke in temu naredili konec, pa ne veste najbolje, kako se zadeve lotiti? Potem so spodnje vrstice kot naročene za vas! Če pa želite kar preskočiti na nakup, pa kliknite tukaj.

Preden se boste lotili pleskanja vašega doma, je najprej potrebno sanirati luknje in luknjice ter ostale deformacije v stenah. V kolikor vam edino težavo predstavljajo zgolj manjše luknjice od žebljev, bo dovolj, da le-te zravnate z izravnalno maso, medtem ko je za večje luknje potreben mavec. Ko ste luknje zakrpali, je čas za pleskanje. A, da ne boste po koncu pleskanja izgubljali živcev s čiščenjem, še prej (s krep papirjem in PVC prevleko) zaščitite okna, vrata, pohištvo in ostale predmete. Prav tako je treba pred začetkom pleskanja s sten odstraniti vso pajčevino in prah, zato jih dobro ometite ali posesajte s sesalcem. Pri pleskanju na steno vedno nanesite dve plasti; pri čemer za prvi nanos uporabite nekoliko redkejšo barvo, ki se globlje vpija v suho podlago, obenem pa na sebe veže prašne delce, medtem ko za drugi sloj uporabite bolj gosto barvo. Med nanašanjem prvega in drugega sloja barve je treba počakati vsaj 6 ur, da se barva dodobra posuši. Za nanašanje barve lahko uporabite bodisi čopič, bodisi valjček; v kolikor pa bi se odločili še za popestritev sten ali dela le-teh z uporabo ene od dekorativnih tehnik, pa boste potrebovali še gladilko, pleskarsko lopatico, in/ali gobice.

Za konec lahko stene (oziroma njihov del) še dodatno okrasite s tapetami, foto tapetami ali stenskimi nalepkami. Edino, na kar morate biti pri tem pozorni je, da bodo stene dovolj suhe, kajti v nasprotnem primeru bodo stenske nalepke oziroma tapete in foto tapete začele odstopati. Z njihovo namestitvijo zato počakajte vsaj dva do tri tedne.

Članki iz iste kategorije